Новини

СОСИСКИ У ТІСТІ

Сосиска в тісті 1

Сосиска в тісті від СИТИЙ ДЯДЯ – це кулінарний виріб німецького походження. Вона стала однією з найпоширенішою закускою світу, а особливо дуже популярна в їдальнях, кафе і у вуличних торговців. Це булочне виріб завжди смачне, поживне і економічне в приготування. Їх можна швидко приготувати на сніданок, а можна перекусити свіжоприготовленими протягом дня.Тесто для сосисок можна використовувати абсолютно будь-який, і листкове, і дріжджове, причому, як власного приготування, так і покупне.
З’явився цей рецепт на батьківщині всіх сосисок – в Німеччині. Потім ця технологія під різними іменами завоювала весь світ. Німці дали сосисок в тісті назва – «würstchen im schlafrock», що в перекладі означає «сосиска в нічній сорочці», «сосиска в пеньюарі».
Англійці, запозичили рецепт у німців, проте назва замінили на менш фривольний. Такі сосиски стали називати «pigs in a blanket», тобто «поросята в ковдрі».
Згодом німецькі сосиски разом з емігрантами добралися і до США. У 1871 р один виходець з Німеччини, м’ясник за професією, вирішив продавати сосиски не в тесті, а між двома вже готовими скибочками хліба. Свій товар він називав по-німецьки «dachshund», тобто «такса». Зрозуміло, що сосиски нагадували цю довгу собачку. Для американців вимовити німецьке слово «dachshund» було важкувато, тому вони придумали більш простий варіант – «hot dog» – дослівно «гаряча собака».
Для приготування цієї страви потрібні сосиски і готове листкове тісто. Сосиски розрізати навпіл. Тісто розгорнути і нарізати на довгі смужки сантиметрів по 20 в довжину і півтора в ширину. Обернути цими смужками сосисками, змастити сирим яйцем і запекти в духовці, хвилин 10-15.

Сосиска в тісті

 

Поділитись:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Як правильно обрати дитячий садок і школу для вашої дитини: Ключові аспекти та поради від "Молода Мама"

Залишити відповідь